Praktiksamordning

I dag är det praktiksamordning i skolan. Det innebär att vi ska gå igenom och förbättra våra CVn (som jag skrev om här), och prata om hur man gör när man söker praktik. Vi har fått ett talmanus för vad man ska säga när man ringer runt och hör sig för efter en plats, och det är något av det dummaste jag har hört på länge. Är det inte bättre att låta konversationen ha sin naturliga gång när man pratar med någon? Visst finns det folk som inte kan prata med andra, men blir det verkligen bättre av att man läser innantill?

Vi ska, förutom det, sitta och leta efter ställen där vi kan tänka oss att praktisera, med hjälp av en dator. Sorry, men jag har ryggskott, nackspärr, EDS och inga hjälpmedel, så det finns inte en chans att jag kan göra det. Jag har alltså sagt att jag inte kommer i dag, för allt det där gör jag bättre hemifrån, och de verkar inte intresserade av att ordna någon individuell plan för mig. De har sagt att de ska göra det i tre veckor, och absolut ingenting har hänt. Ska maila mitt CV till den nya läraren, trots att både den gamla och praktiksamordnaren har dem. Varför? Väldigt oklart.

Hur som helst, jag slänger ut frågan här också. Är det någon som kan ta emot en ekonomiassistent på praktik från och med den andra april, och 10 veckor framåt? Hjälpmedel ska Arbetsförmedlingen stå för, jag är smart, noggrann och driven. Sprid gärna, om du tror dig veta något. Tack!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/10/praktiksamordning/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.