Dockfabriken

Har ju visat lite bilder på sistone som jag gjorde när jag jag gick på lekis, bland annat här. Den här teckningen gjorde jag lite tidigare (vi kom fram till att jag nog var 5 år), och som ni ser så var en liten penna helt klart till min fördel, jämfört med en bred pensel på ett jättepapper. Det här är en ritning över en maskin som tillverkar dockor.

Teckning i blyerts som föreställer en fabrik som tillverkar dockor

Som ni kanske ser så är det kugghjul som driver ett löpande band. Uppe till höger på maskinen står en form för dockorna, och strax under den är det en knapp som startar maskinen. Det står en tillbringare med dock-kräm ovanpå, som man häller ner i tratten till vänster. På något sätt skulle då dockor bildas där inne, och färdas längs med det löpande bandet, och spottas ut i en korg längst ner till vänster. Som ni ser verkar maskinen fungera bra, eftersom det kommer ut ganska många dockor.

Det är en aning kladdigt, men det finns två knappar till på maskinen, nedanför där man häller i dock-krämen. Där kan man välja om de ska ha svart hår eller vitt hår, väldigt smidigt. Mitt tekniska kunnande kanske hade lite brister på den tiden, men fantasin och skrivandet var det inget fel på.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/12/dockfabriken/

2 kommentarer

    • Tofflandecember 19, 2012 kl. 19:09
    • Svara

    Tycker fabriken ser synnerligen avancerad ut!!

    1. Tack! Kanske ska sadla om till ingenjör då! :mrgreen:

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.