Försenad nyårsfest

Nyårsfest i går, alltså! De flesta kom redan vid femtiden, för vi skulle alla hjälpas åt att laga maten. Det enda jag hade förberett var efterrätten, en hallonpaj, och det var enbart för att ugnen skulle vara upptagen till annat. Bästa M hade med sig tre kilo rimmad fläsksida, som vi körde i ugnen tillsammans med lök och äpplen. Till det potatisgratäng, och så gjorde vi en äppelpuré med ingefära.

Efter lite logistiska besvär fick vi till allt, men jag hade ingen kontroll över vad som hände i mitt kök! Till hallonpajen gjorde vi en Crème Anglaise – en vaniljsås gjord på riktig vaniljstång, äggulor och annat gott. Det krävdes två starka karlar, en mortel och väldigt många svordomar innan muscovadosockret (som hade stått fuktigt) gick att dela på.

Tillverkar Créme Anglaise på vår nyårsfest. Mortel, stenhårt muscovadosocker.Slutresultatet liknade senapssås, men var grymt gott till pajen. Skulle nog ha kunnat äta hela själv, faktiskt. Otur att jag var tvungen att dela med sex andra… Temat för resten av kvällen var choklad och bubbel, och alla hade med sig lite choklad av olika sorter. Vi hade chilipraliner, mörk choklad med salt och pistagenötter, en chokladask från Lidl där alla bitar vi provsmakade hade äcklig marsipanliknande fyllning (som tur var spillde E ett glas rödvin över asken), apelsinchoklad, choklad med kola, ingefära, nougat, nötter, vit choklad…

Jag gick all in på bubbel och choklad, men några av killarna körde hellre öl och whisky. Tillredde mintchokladdrinkar till dem, och de fick väldigt höga betyg – E gav den en åtta av tio! Vid tolvslaget skålade vi, ropade gott nytt år (ja) och fortsatte festen. Kul kväll, som avslutades med lite Salad Fingers för att skapa en lite läskig atmosfär innan sänggåendet vid halvtre. Någon jävel hade stoppat väldigt mycket huvudvärk i champagnen, men det märkte jag inte förrän i morse… Hur som, grym nyårsfestl med bästa vännerna – bra.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/forsenad-nyarsfest/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Christinajanuari 27, 2013 kl. 14:20
  • Svara

  Bra idé! Och du, om man skul1e fira midsommar i november eller så, kanske vintern skulle bli lite skojsigare…..
  Skön söndagskväll till dig!

  1. Ja, varför inte! 🙂 Allt som piggar upp lite är bra. Tack detsamma och kram!

  • Tony Malmqvistjanuari 27, 2013 kl. 16:52
  • Svara

  Tja, vi är ju fortfarande inne i bara Januari än så länge, so why not 🙂

  1. Precis! God fortsättning! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.