Guppa runt till dansmusik

Ja, det hände som sagt inte så mycket i går, både jag och älskaren R var trötta. Jag var sådär trött så att det ryckte i nerverna kring ögonen, och jag hängde nästan inte med i en vanlig konversation… Jävligt less på att det ska vara så faktiskt. Händerna och armarna gör i alla fall inte alls lika ont nu, så de håller mig inte vaken på nätterna. I natt däremot blir det nog väldigt dåligt med sömn.

Jag ska nämligen guppa runt på en liten tur fram och tillbaka till Åland i kväll, med familjen och älskaren R. Cinderella. Läste vad de hade att bjuda på i underhållningsväg, och det verkar inte lovande. Det var nog snarare något av det sämsta jag har varit med om eller vad sägs om det här?

Trubadurer: Anders Sjöling, av sina 17 år som trubadur har Anders spelat på heltid hela 11 år.

Jaha, som om det skulle säga något om att man är duktig? Nix, inte ett skit. Dessutom ogillar jag trubadurer, with a passion.

Caféorkester: Löpsjötorparns, Genuin mogenmusik

Ehh… Genuin mogenmusik? Ett gäng medelålders karlar som spelar musik för att det är roligt? Nej, fy fasen. Sen har vi då vad de kallar stjärnbandet/gästbandet:

Kindbergs är ett dansband i riktig toppklass, ett av landets allra bästa tycker många bloggare. De har en viss dragning…

Ja, men jag är garanterat inte en av de bloggarna! En viss dragning, till vad då? Unga killar? Flaskan? Äh. Den som skrev de här beskrivningarna var nog inte så hemma på det svenska språket. Men hur som helst, om jag inte vill se dem finns det ett annat alternativ.

Dansband: Sandins, dansmusik från Värmland

Vad fasen är det för beskrivning? Dansmusik kan betyda precis vad som helst, beroende på vem du frågar! Och vad har det för betydelse att den är ifrån Värmland? Låter den lite dummare? Vafan. Ja, skit samma, det ska bli kul i alla fall. Det finns paraplydrinkar att tillgå, och en taxfree-shop att fynda i. Och mat. Dessutom ska R ha slips, och har lovat att styra runt mig på dansgolvet så gott det går. Han kan eventuellt behöva ett gäng drinkar för att göra det. Farsan har sagt att vi eventuellt ska sjunga karaoke (jag?!?), vilket vi alla hatar att höra andra göra, så det kan ju bli riktigt roligt.

Det jag inte ser fram emot är just sovandet, i en halvdålig hyttsäng som inte heller går att ställa in så att den passar min rygg. Packar ett gäng extra smärtstillande och hoppas att jag överlever eländet. Det finns i alla fall så gott om obegränsat med gröna kulor att mula…

Gröna kulor Fazer. Med kulögon, sött på sött.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/01/guppa-runt-till-dansmusik/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjanuari 2, 2013 kl. 12:08
  • Svara

  Har du förlorat ett vad eller är du skyldig någon gentjänst? Det blir annars jävligt svårt att förklara vad du gör på den skutan.
  Allt du räknade upp av underhållning år fetbort väck. 😀
  Trubadurer på heltid har jag plågats av förr och det säger ingenting om kvaliteten, Dansband är för övrigt helt hjärndött och kan bara vara av intresse för ensamma kåta som vill hitta ett snabbt nyp.

  De där gröna kulorna tänkte jag på häromdagen. Gilalr dom inte alls men min farmor tyckte de var ”fingodis” och vid jul levererade Fazer dom i små trälådor. Sicken lyx.

  1. Hahaha! Se det som en studieresa, eller en exkursion! :mrgreen: Håller med om underhållningen, men som sagt, det finns paraplydrinkar och gott sällskap… Det här kan gå precis hur illa som helst!

  • Petterjanuari 2, 2013 kl. 17:31
  • Svara

  En gång på 90-talet gjorde jag en liknande resa till Åbo. Lite yngre var jag men bakfyllan från kvällen före gjorde inte resan direkt bättre. Behöver jag säga att jag inte har sjöben? Blir illamående bara jag ser en flytbrygga.
  Finska tanter med kjol och tantbruna nylonknästrumpor förgyllde dock tillvaron. Snyggt…? Nej, men underhållande. 😀
  Har aldrig känt suget av sådana resor efter det även om det blev en liknande resa till Tyskland med jobbargänget. (I samma veva….)
  Som sagt, det kan sluta hur illa som helst. Mycket nöje.

  1. Haha! Ja, än så länge lever vi, men det är inte slut än…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.