Ryggskott och ilska

Helt sjukt trött i går när jag kom hem från jobbet, värre än någonsin kändes det som. Gick raka vägen till sängen och lade mig, och där stannade jag ett bra tag. Värmde lite mat efter någon timme, låg i soffan i stället en stund, och sen tillbaka till sängen. Har ett riktigt jävligt ryggskott igen, kände att det var på gång, sakta men säkert under dagen, och jag blev bara tröttare och surare. Kunde inte ens stå upp de sista två timmarna. På väg hem slog det till, och nu gäller det bara att vräka i sig värktabletter några dagar så att jag kan röra på mig så mycket som möjligt, och försöka att inte sitta ner.

Ska iväg till min behandlande läkare i dag på förmiddagen i alla fall, men jag vet inte om det är någon idé att göra så mycket åt det mer än massera och lösa upp lite spänningar. Kanske försöka flytta höften rätt. Pratade förresten lite om det där med alla återkommande ryggskott med ortopeden häromdagen, och han sa att det förmodligen är något jag får leva med. Om jag har haft så här många ryggskott hittills de senaste åren (i snitt ungefär 1 i månaden), så lär det inte bara sluta. Och det är inte helt ovanligt om man har en problemrygg, som jag. Fy helvete.

Arga Klara rygg med kinesiotejp

Fick en tid till husläkaren också , men inte förrän den 10 april. Det är 3 veckor dit, och det är så länge man får vänta när man har det riktigt dåligt. Har man bara influensa får man komma samma dag. Jag ska ju bara be honom om ett par remisser, och det kan vi egentligen ta över telefon på några minuter när som helst när han har en stund över – han har uttryckligen sagt att om jag kan hitta något ställe som kan tänkas kunna hjälpa mig så skriver han gladeligen en remiss.

Men det gick inte att boka, så nu måste jag först vänta i 3 veckor, sedan får jag utstå besväret att åka dit bara för att lämna namn och adresser till två vårdgivare. Det tar en minut. Möjligen kan jag be om förnyade recept också, det tar kanske en minut till. Kanske två. Besöket kommer att kosta mig 300 spänn. Det var väl ingen som fortfarande trodde att vi hade en bra och effektiv sjukvård i det här landet? Jävlar, vad arg jag blev. Nu: En näve piller och ut på stan med ryggskott.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/03/ryggskott-och-ilska/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Pettermars 20, 2013 kl. 11:44
  • Svara

  Det är bara rödgardister, gammelsossar och naiva människor som tror att vi fortfarande har en bra sjukvård. I England kommer din husläkare hem till dig om det behövs.
  I USA frågar läkaren när du vill/kan bli opererad. Köer existerar inte. I Sverige lever vi fortfarande i tron att folkhemmet existerar, om det någonsin har. Sossarna tjatar om vård, skola och omsorg. Var det bättre när der regerade?

  Det är skandal att man ska behöva vänta i flera veckor. En dag eller två är väl acceptabelt om det inte är några större problem. Varför kan privata tandläkare skaka fram snabbat tider men inte Folktandvården? Det är mycket som måste fixas i det här landet.

  ”Läkaren skriver gärna ut en remiss om jag hittar något ställe” Hur många fel innehåller den meningen? Bör inte läkarkåren ha lite hum om vad som existerar?

  1. Ja, jag skulle kunna skriva en hel bok om hur illa jag har blivit behandlad, och hur ambivalenta läkare har varit. Vad sägs om: ”Du borde inte klaga, det finns ju barn som har cancer.”

   Dags att spara pengar till privatkliniken i Mjölby också, det suger så hårt, och jag blir så arg att jag nästan gråter.

  • Monicamars 20, 2013 kl. 13:01
  • Svara

  Fan vad jag blir arg när jag läste din insändare. Det är ju AKUT!!! Du borde få komma med en gång, när det inte tar mer än några minuter av läkarens tid.
  Och röntgenbilden ser inget vidare bra ut… Det gör ont i mej när jag läser hur du blir behandlad. Eller snarare inte blir behandlad.
  Håller tummarna för att det blir bättre med ryggskottet. Jag har också återkommande sådana och det gör så in i helvetes ont, så det önskar man inte att någon ska behöva få..
  Styrka överförs till dej från mej.
  Kramar

  1. Ja, och till slut blir man så arg, ledsen och besviken att man liksom inte orkar bry sig alls längre! Tack snälla Monica, jag blir så glad av dina kommentarer! Att du orkar tänka på mig när jag vet hur jobbigt du har det också. Kram!

    • Monicamars 20, 2013 kl. 13:10
    • Svara

    Tack det värmde. Jag visste ju inte om du tycker att jag är påflugen på något vis. Vi känner ju inte varandra, bara här på Internet.
    Men så jobbigt är det inte att kommentera när man har en åsikt av något slag, oavsett hur sjuk jag är. 🙂
    Krya på dej lilla vän!

    1. Absolut inte påflugen, jag blir bara glad! Tack snälla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.