Inskrivning

Jaha, i dag är det alltså dags för inskrivning på SÖS, åtta dagar innan operationen. Jag får ju åka hem efter dagen är slut, då jag ska bara träffa alla inblandade och gå igenom detaljerna. Det skulle ta fyra till fem timmar (suck!), och förutom kirurg och narkosläkare skulle jag ju även tvingas till information i grupp med sjukgymnast och arbetsterapeut.

Sen antar jag att inskrivning även innebär man får prata med en sköterska om alla förberedelser med sterila skrubbar, byte av lakan och allt sånt som ska ske kvällen innan operationen. Det blir i alla fall en lång dag, som säkert skulle gå att klara av betydligt fortare. Har egentligen bara ett par saker jag själv ska ta upp: EDS och sårläkning. Riksförbundet rekommenderar dubbelt så många stygn som ska sitta dubbelt så länge, samt dubbelt så lång läknings- och sjukskrivningsperiod. Enligt hur det gick förra gången är det exakt vad som skulle behövas.

EDS awareness month, Ehlers-Danlos syndrom

Och så måste jag ta upp det där om det medicinska underlaget till Försäkringskassan. Förra gången ville de ju inte godkänna någon sjukskrivning för ryggoperation, eftersom läkaren som skrev underlaget inte hade varit detaljerad nog. Så in i helvete idiotiskt. Tänk att det kan falla på en sådan sak – att jag opererat ryggen och inte kunde jobba var ju alla överens om. Läkaren som skrev det var dessutom bara där över sommaren, och ingen annan ville ta på sig ansvaret att skriva ett nytt, eftersom de inte hade behandlat mig. Så jävla dumt.

I övrigt har jag inga frågor, funderingar eller önskemål, för jag vet ju redan precis hur det fungerar. Har bara inte varit på inskrivning förut, eftersom det var akut sist. Jag tänker faktiskt på den kommande sjukhusvistelsen och operationen nästan hela tiden. Jag är inte nervös, inte rädd, inte glad, inte särskilt förväntansfull. Det ska bara bli gjort, och det kommer att bli skitjobbigt efteråt. Wish me luck.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/04/inskrivning/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Katjaapril 15, 2013 kl. 09:53
  • Svara

  Saker som får en att gnissla tänder och vilja uttala mindre vackra ord högt, lycka till med allt nu!

  1. Exakt! 😀 Tack så mycket!

  • Monicaapril 15, 2013 kl. 10:09
  • Svara

  Ja, jag önskar dej verkligen lycka till med allt. Själv hade jag varit både rädd och nervös. Skönt att du inte är det.
  Tänker på dej!
  Kram

  1. Tack Monica! Ja, jag vill bara få det gjort så jag slipper fundera! Kram!

  • Tofflanapril 15, 2013 kl. 15:44
  • Svara

  Breake a leg!

  1. Och någon annans! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.