Tråkigt och händelselöst

I går stannade jag hemma, vilket jag i och för sig borde ha gjort i onsdags också. Men det var så himla skönt att få komma ut litegrann, så det var helt klart värt lite extra smärta. Älskaren R var ute och sprang en dryg mil i går kväll, och han var redan ganska mör efter att ha cyklat 4 mil i onsdags. Och jag är så avundsjuk. Vi är lika, jag och R. Vi gillar adrenalinet, farten och spänningen, men det är sedan länge borta ur mitt liv. Jag har ofta tråkigt.

Jag nosar lite på det ibland, i form av tung styrketräning när det går, och att köra mountainbike någonstans. Men det gör ont, så ont, och det var länge sedan nu. Det är länge tills dess att jag får chansen igen, för jag får inte böja mig, inte vrida mig och inte lyfta något som väger mer än fem kilo, fördelat på både höger och vänster sida. På många veckor framöver.

Jag får vifta på fötterna och dra upp benen om jag ligger ner, annars får jag promenera och göra en-decimeters knäböj. För ett halvår sedan kunde jag pressa 189 kilo i sittande benpress (en sån maskin som på bilden nedan) – att böja lite på knäna och spänna magen känns mest dumt, men självklart gör jag det ändå. Hemskt tråkigt. Jag förstår att den genomsnittlige ryggpatienten med långvarig smärta inte pressar sig så långt, för det finns ju de som föredrar att glo på TV. Än så länge är jag bara ute de dagar jag har sällskap, annars går jag fram och tillbaka inomhus. Förhoppningsvis kan jag stolpa omkring utomhus själv inom en vecka.

Benpress gym

I dag kanske syrran kommer hit, om hon inte är krasslig – det var lite varning för det i går. Hon fyller år, och vi tänkte laga något gott till middag och provligga min soffa en stund. R ska på konsert med Bruce Springsteen, efter att ha fått en biljett av min bästa E som inte kan gå. Jag kan ju inte heller gå. Som sagt, tråkigt. Jag får hålla ut och hoppas att roliga eller intressanta saker händer mig spontant. Som om det brukar hända…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/05/trakigt-och-handelselost/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.