Äggskivare

Jag har en äggskivare (eller heter det äggskärare?), som används ganska flitigt här hemma. Äter ju väldigt mycket ägg, och ofta just på smörgås med kaviar. Äggskivaren är dessutom alldeles utmärkt till saker som champinjoner och jordgubbar, om man behöver skiva sådana. Men min ser tråkig ut. Metall och några vassa skärtrådar, liksom. Inte alls så här häftig.

Rolig orange äggskivare, eller heter det äggskärare?

Haha! Jag älskar den! Där har vi en äggskivare med klass och stil. Ok, nja, kanske inte, men den ser betydligt roligare ut än de vanliga man köper på Ikea för 10 spänn. Det kan vara kulögonen som gör det, för mig. Snygg färg också. Förresten, apropå att skiva champinjoner, så såg jag en pryl designad för det när jag var ute med bästa M en gång.

Det var i butiken med helt onödiga och alldeles för högt prissatta köksprylar på PUB. Där man går in och skrattar lite, och förundras över att folk faktiskt köper grönsakssvarvar och dylikt. Den där champinjonskivaren kostade kring 250 spänn, om jag inte missminner mig. Det roliga var att den var mindre än en äggskivare, så det gick inte att använda den till att skiva ägg. En mycket dyrare mackapär med smalare användningsområde, alltså.

Jag gillar roliga köksprylar, som herr Äggskivare här. Men de måste ju vara praktiska och förenkla vardagen också, för annars kan man ju lika gärna använda en kniv och en skärbräda. Eller skiva ägget direkt på mackan för att slippa diska en skärbräda. Har du en äggskivare hemma, och i så fall: Vad använder du den till, förutom ägg?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/aggskivare/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanjuni 13, 2013 kl. 20:04
  • Svara

  Bättre surrogat för en harpa finns inte.

  1. Helt sant! Man tager det man haver.

  • Katjajuni 14, 2013 kl. 08:25
  • Svara

  Den var ju för söt 🙂 och jodå, jag har en äggskivare… en sån där billig och tråkig från IKEA. Den har åtminstone dubbla skärare, så jag kan välja om jag vill skiva eller klyfta. Hittills har jag använt den till ägg bara, men nästa gång jag ska skiva jordgubbar ska jag testa med den 🙂

  1. Ohh det är ju ganska smart! Ikea äggskärare 2.0, liksom. Min är också en Ikea, men bara standardvarianten! 🙂

  • Tofflanjuni 14, 2013 kl. 14:39
  • Svara

  Absolut färgen!!
  10+

  1. Verkligen 10+! Finns liknande gubbar som separerar äggvita från äggula också, och en liten form som ser ut som en skiva franskbröd. Man har den i stekpannan när man steker sitt ägg, så att det ska passa bättre på mackan… Av alla roliga och onödiga saker! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.