Apropå äggskivare…

I förra veckan skrev jag ju om en supercool liten äggskivare, ”Slicey” i form av en gubbe, och att jag inte hade något att skiva ägg med på lantstället. Men det var då! Jag tror att ”svärmor” eventuellt kan ha läst den här bloggen (!), för nu har jag nämligen en! Den kommer ifrån en utrensning av något hus – här eller det de tömmer – och är en härlig benvit äggskivare med lite knubbig form. Mycket sötare än de tråkiga metallvarianterna, och härligt 70-talig.

Äggskivare eller äggskärare. Knubbig och benvit, från 70-talet

Den där söta äggskivar-gubben har förresten många fler släktingar, bland annat en ”Yolky”, som separerar äggulan från vitan, och så en liten franskbröd-formad plastgrej man ska ha i stekpannan när man steker sitt ägg. På så sätt får man ett ägg som passar perfekt på mackan – inte helt oviktigt faktiskt! GooglaJoie egg” och kolla på bilderna, så får ni se! Jag vill ha en av varje – de är urgulliga! Men det där med äggformen på smörgåsen, det är ju en ganska bra idé.

Jag är nämligen smörgåsfascist. Pålägget måste vara jämnt utspritt över precis hela smörgåsen, och samma sak med underlaget. Oftast Bregott. Absolut inte för tjockt någonstans, bara ett lövtunt lager, och så pålägg överallt. Sen äter jag upp kanterna först, för de är äckligast, och det är mest ojämnt där. Så det så. Och nu kan jag göra äggmackor lite enklare här också, hurra!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/apropa-aggskivare/

2 kommentarer

    • Respelion on juni 19, 2013 at 06:58
    • Svara

    Jag håller på att försöka utveckla en äggskivare för löskokta ägg. Hoppas tjäna mycket pengar på den…

    1. Jag kommer definitivt att köpa en om du lyckas! Förresten, jag provade en gång att lägga ett rått ägg i frysen. Efter ett dygn tog jag ut det och skalade det fort som fasen, sen skivade jag det med en kniv (det var stenhårt) och lade det i frysen igen. Sen doppade jag en del av dem i frityrsmet och stekte, och andra stekte jag som de var. Lite torrt, men roligt. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: