Furupaneler och hemfärd

Det var ett riktigt jävla skitväder i går, knappt så att det gick att vara utomhus utan att förankra sig vid något berg eller så – det blåste en hel del. Och spöregnade till och från. Var ute i ungefär två minuter sammanlagt under dagen, och det var fram och tillbaka till grannen några gånger, och upp till redskapsboden för att hämta en pensel och en rulle papperstejp. Körde nämligen ett ordentligt målarrace på furupaneler i går med den där färgen som kallas för spärrvitt.

Tejpade för allt som inte skulle bli spärrvitt, typ katter och kylskåp, och penslade på det på de superfula, gul-orangea furupaneler som sitter i lagom målarhöjd på ett par väggar runt kökshörnan. Det blev en omedelbar skillnad, och hela rummet blev ljusare bara av lite grundfärg!

Det kräver kanske ett lager till, det får vi se när jag kommer tillbaka till lantstället om några dagar, och sen blir det ett lager väggfärg på. Det var inte särskilt jobbigt att måla, och jag fick hjälp av ”svärfar” med allt som krävde någon slags ansträngning. Att måla taket, som är i samma fula furupaneler, blir ett desto större projekt som R måste hjälpa till med. Jag skulle nog bara orka en kvadratmeter i taget.

Men nu är jag alltså tillbaka i stan igen! I morse blev det tidig morgon, och jag åkte med älskaren R till jobbet och tog en taxi hem därifrån. Smidigt, och skönt att slippa pendeltåget i rusningstrafiken. Visserligen verkar det ha mattats av lite, så en del är väl lediga. Men så är det ju fredag och alla som kan flexa eller jobba hemifrån gör säkert det. Jag skulle definitivt jobba hemifrån, om jag hade möjligheten. Men nu är jag sjukskriven och tänker ta en tupplur. Bara för att jag kan.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/06/furupaneler-och-hemfard/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mjuni 14, 2013 kl. 14:26
  • Svara

  Åh, jag vill gärna se hur det ser ut när det är klart. Kan tänka mig att det blir stor skillnad. =)

  1. Mycket ljusare man sitter vid ”köksbordet” – det var ful panel på väggen där bakom köksbänken! 🙂

  • Respelionjuni 15, 2013 kl. 08:37
  • Svara

  Det kan vara ganska bra att ha tillgång till en svärfar som hjälper till vare sig man vill eller ej. Det kan också vara jobbigt.

  1. Min är väldigt noga med att inte vara i vägen, och hjälper bara till om jag uttryckligen kommer och frågar om det – jag kunde inte vara mer nöjd med svärisarna faktiskt! Dessutom har jag känt dem sedan jag började skolan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.