Lekt häxa och klappat padda

Puh, vilken helg! Har haft fullt upp med min systerdotter ända sedan i fredags kväll, och hon är nog lika slut som jag nu. Vi har varit och fiskat, badat, gett katterna godis, lekt med hundar, letat fram de allra sista jordgubbarna och lekt. Lekt till döddagar, bokstavligt talat. Den nyaste leken innebär att vi ska vara elaka häxor, så alla tjejer på lantstället fick vara med i den gruppen. Inte killarna (R och hans pappa), de blev förtrollade till löv och grodor och annat. Som av en händelse såg vi en skitfet padda precis efteråt! Det var mysigt att klappa den.

Stor padda. Har lekt häxa, och som av en händelse såg vi en padda!

Lite senare uppgraderades killarna till elaka häxpappor som också fick vara med, och så skulle det lagas mat. På låtsas, men som tur var ingen padda. Det pågick hela eftermiddagen. Jag försökte vila en stund på framåt kvällen, men det gick sådär. Sängen blev lekplats i stället. Jag lyckades ändå hålla igång ända till barnet lyckligt somnade, sen kraschade jag också. I går efter lunch åkte vi allihop hem till mina föräldrar och åt, sen lämnade vi syrran och hennes dotter hemma och åkte hem till lägenheten. O lyxiga, sköna hem, med luftrenare från UltimAir, obegränsat internet och gigantisk soffa!

Nu ska jag piffa på mig lite för att åka in till stan. I kväll åker vi tillbaka till lantstället igen – ensamma. Kan behöva vila upp mig efter en jobbig helg. Visserligen bra att jag har rört på mig så mycket när jag har haft ryggskott, men jobbigt att vara igång och tillgänglig exakt hela tiden. Nu blir det ingen mer lek för mig på flera dagar, jag känner mig ganska nöjd. Men vi har haft kul!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/lekt-haxa-och-klappat-padda/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Respelionjuli 22, 2013 kl. 09:39
  • Svara

  ”Att leka med barn är mer ansträngande än den värsta workout”

  (nytt ordspråk som jag just kom på)

  1. Helt korrekt. Man blir inte så andfådd, men eftersom det är ett 12-timmarspass så blir det nog jobbigare i längden.

  • Tofflanjuli 22, 2013 kl. 12:54
  • Svara

  Jag tror att du är alldeles skitbra som häxa! 😛

  1. Det kändes naturligt! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.