Bio – men vad?

Jag vill gå på bio. Har kollat då och då de senaste månaderna, men det går ju bara skit på vita duken! Den senaste gången jag var på bio var i november, när jag och älskaren R var och såg “Skyfall” (James Bond-rullen), men det är ju en halv evighet sen! Vi har faktiskt kollat då och då om det är något som det känns värt att lägga mer än hundra spänn på för att se, men det har det inte varit.

Det är ju ytterst sällan man känner att det har varit värt så pass mycket pengar som det faktiskt kostar att gå på bio bara för att se en film, när det ändå gör ont att sitta, och det finns många störande moment runtomkring. Jag är väl för snål. Å andra sidan har man inte så mycket att välja på när man har en fyrsiffrig inkomst. Visserligen fick jag lite pengar öronmärkta till nöjen i julas, men bio känns verkligen inte prisvärt.

Film, popcorn, läsk och 3D-glasögon

Är det några bra filmer på gång? Har ofta riktigt svårt för svensk film, med ungefär samma skådisar som i alla andra svenska filmer, som baseras på deckare av ungefär samma författare. Komedier betalar jag inte en spänn för att se. Jag vill ha något tänkvärt eller något spännande. “Skyfall” var inte riktigt vad jag hade valt att lägga pengar på, men R ville se den och bjuppade. Fine. Den var inte superdålig, men Bond är ju alltid Bond. Har för mig att Coen-bröderna skulle göra en film (Inside Llewyn Davis) som jag kan tänka mig att se – gillar det mesta de har gjort – men när kommer den hit? Ingen aning.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/bio-vad/

7 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Anna o jag har gått typ fyra ggr på bio totalt – och alltid tack vare presentkort. Vi har sett Kyss mig, Tintin, Skyfall och nu sist Mördaren ljuger inte ensam. Vi har faktiskt så vi kan gå en gång till på presentkort. Jag skulle vilja se antingen Liberace eller filmen om Monica Zetterlund. Kan det vara nåt tips även för dig???

  1. Möjligen Monica Z! Det är det där med svensk film som stör mig, men hennes musik är fantastisk. Lite tveksam till att historien om henne är lika fabulös, men jag kan ha helt fel! 🙂

 2. test

  • Farsan on september 12, 2013 at 23:44
  • Svara

  “Mitt liv med Liberace” låter intressant tycker jag. Mannen var ju ytterligt speciell. Den ska vi nog gå och se. Morsan fick presentkort när hon fyllde år.

  1. Och det bestämmer du…? 😀

  • Bernt Andersson on november 2, 2013 at 17:16
  • Svara

  Kar köpt pissetoflor nu in för julen.
  24år kvar till 100år då jag rymmer från folilsken ja du vet.
  Men först ska jag kolla på 100åringen som klev ut genom fönstret………
  För att lära mej hur jag ska rymma från en folk ilsken …….

  1. Haha! Bra idé, det gäller att ha en plan inför när det är dags! Boken är okej, hoppas att filmen är det också! 🙂

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.