Övertalning

Jag håller på med projekt övertalning. Det gäller älskaren Rs lilla röda sportbil, och jag försöker få honom att antingen säljs den eller köra den till skroten. På skroten får han en tusenlapp för den, och det är väl ungefär vad den är värd. När jag säger sportbil menar jag ett gammalt tjeckiskt härke som var gammal rent tekniskt redan när den köptes ny, av hans föräldrar. R tog över den för flera år sedan, och den har gått 25000 mil.

Nu är det så att hans föräldrar har bytt bil, och deras gamla har skänkts till R. Den är nyare, bekvämare, större, fräschare och har betydligt fler funktioner – vad sägs om AC och centrallås…? Men R vägrar skrota eller sälja sitt härke! Den rullar ju fortfarande. 2000 mil till, sen måste kamremmen bytas. Vindrutan är väldigt spräckt, tutan fingerar sporadiskt, någon bromsskiva är sisådär, och avgassystemet faller i bitar när som helst. Dessutom kan man inte veva ner fönstren hur som helst, och det finns risk för att något lossnar om man slår igen bakluckan. Ändå går den mystiskt nog genom besiktningen varje gång! Min övertalning har ingen effekt, än så länge.

Röd bil, tecknad. Hemma i dag, R ger bilen kärlek. Övertalning.Jag tror att han har några känslomässiga band till den där skrothögen. Han kan inte ge en enda logisk och vettig förklaring till varför han inte ska skrota den. Nästa besiktning är i januari, och om jag inte lyckas med projekt övertalning innan dess, och den går igenom en gång till, då ska jag fan sno den. Har erbjudit mig att köpa den av honom (för att sedan skrota) men det går han inte med på. Inte får jag låna den heller, för han vet att då är den borta. Vi har en mycket bättre och bekvämare bil – varför inte använda den?!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/overtalning/

2 kommentarer

1 ping

  • Farsanseptember 13, 2013 kl. 19:41
  • Svara

  Sportbil?
  Är det så när det är påklistrat en dekal ”Turbo Diesel? (au)

   • Klaraseptember 13, 2013 kl. 21:20
    Författare
   • Svara

   Det är korrekt. Den gör ju nästan 110 i nedförsbacke!

  • Soppatorsk och andra djur -september 21, 2013 kl. 18:20

  […] är med, för han bedyrar att de är i toppform och är fantastisk bra, särskilt det lilla röda tjeckiska härket som jag försöker få honom att göra sig av med. Soppatorsk har ju inte riktigt med samma sak som […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.