Ryggskott och köttbullar

Jag hade stora planer för i går. Hjälpa älskaren R med att röja lite saker, få ut den gamla TV-bänken, kanske gå och träna eller följa med ut och cykla. Men inte då! Vaknade med världens jävla akuta ryggskott, och jag var inte alls särskilt rörlig. Försökte att stå upp en hel del och vanka fram och tillbaka, men jag ville ta det lite lugnt med värktabletterna efter helgens intag. Alla som gått på morfin någon längre period vet ju att magen kraschar, och till slut vill man inte käka några värktabletter för smärtan i rygg och leder bara på grund av att man har så jävla ont i magen.

Jag fick med andra ord inte särskilt mycket gjort, men R fixade TV-bänken i alla fall. Jag lagade en ny maträtt, marockanska köttbullar med bön- och tomatröra. Det tog bara en kvart från scratch, och blev riktigt lyckat. Går säkert att utveckla till något ännu bättre när inte kyl och frys är så tomma, för R är inte överförtjust i enbart bön- och tomatröra med lök och kryddor. Men med pitabröd, dressing och sallad till så lär han gilla bönorna bättre. Köttbullarna blev i alla fall grymma. Mamma Scans framstod som salta små mjölbollar i jämförelse.

Sen blev det inte så mycket mer gjort. R var ute och cyklade hela eftermiddagen, och jag hade så gärna följt med, men det gick inte. Det gör mig sorgsen, så väldigt sorgsen. Hade så förbannat ont överallt, att jag bara varierade mellan stående och liggande och försökte att distrahera mig så gott det gick. Nu jobbar jag – har ätit en stadig pillerfrukost och måste försöka hålla i mig i rörelse så gott det går. I morgon ska jag till Dr. Feelgood, och jag hoppas att han kan lösa det värsta i mitt ryggskott. Det lär ju bli översvämning alldeles oavsett. Det här är priset jag betalar för ett kalas och en övernattning, så det är ju tur att det var roligt…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/ryggskott-kottbullar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.