En tur till veterinären

Det skedde en liten olycka här hemma efter lunch i dag, vilket resulterade i en tur till veterinären. Katterna vill ju gärna vara med när jag arbetar vid datorn, men när jag står upp och bordet är ganska högt så klarar de inte av att hoppa upp på det utan att ta sats. Den svarta katten misslyckas varje gång och försöker ganska ofta (i går slog han i huvudet i armstödet på stolen på väg ner), men den grå luddskallen brukar inte ens försöka. I dag gjorde han det, och det gick inte något vidare.

Han kom inte upp på bordet och landade förmodligen väldigt konstigt med benet när han slog i marken igen. Han ylade och linkade iväg på tre ben, så vi beställde en taxi och åkte alltså till veterinären. Han stödde lite på benet när han skulle in i buren, så vi trodde i alla fall inte att något var brutet. Det ligger ett djursjukhus i närheten av där vi bor, så vi kom dit snabbt. Sköterskan sa att det var väldigt lång väntetid, och att det inte var särskilt akut så länge benet inte pekade åt fel håll eller att han inte alls använde det, men vi tänkte att det är bäst att kolla upp det ändå.

Grå katt, glad katt

När vi satt i väntrummet öppnade jag buren för att känna på benet, och då gick han helt plötsligt omkring på det! Han sa inte ett pip ens när jag tog tag om benet och rörde runt det lite, jävla simulant! Pratade med sköterskan igen, och hon sa att det bästa var om vi åkte hem och höll lite koll på det, i stället för att sitta där hela dagen och betala akut helgtaxa.

Sagt och gjort, åkte hem, gav honom god mat, och han knatade runt nästan som vanligt. Han var en aning halt och han jamade lite extra när han försökte klia sig bakom örat med benet, men i övrigt verkar det fungera bra. Klantskalle. Att de inte lär sig av sina misstag och slutar försöka hoppa upp där! Det är ju inte överdrivet kul att åka till veterinären stup i kvarten. Den där försäkringen jag har på honom har i alla fall redan betalat sig, eftersom han har opererat båda ögonen. Om han bara kunde hålla sig på golvet framöver så blir allt bra…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/tur-till-veterinaren/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Lotta BloggNyheternaoktober 12, 2013 kl. 19:53
  • Svara

  Hahaha! Jag delar boende med en svartvit hittekatt som jag ärvt, eller nästan delar boende, han är huvudsakligen utekatt och sover i farstun när det är kallt. Men i alla fall har han varit väldigt ynklig några gånger och jag har fått höra från både veterinär och andra att katter tydligen är otroligt kinkiga och jätteömkliga för ingenting. Så ofta kan man med gott mod avvakta ett tag och så länge katten äter, går på toa och tvättar sig brukar det inte vara några egentligen problem. Men er kisse gillade säkert den extra uppmärksamheten och att bli mer ompysslad än vanligt. 😉

  1. Tydligen! Han haltade en liiiiten aning, men verkar inte bry sig nämnvärt. Favoritmaten åkte självklart fram, och extra gos fick han också, så han verkade helnöjd! 🙂 Om något liknande händer igen avvaktar jag innan jag hoppar in i första bästa taxi…

  • Farsanoktober 13, 2013 kl. 00:02
  • Svara

  Djävla simulant! Vad gör man inte för lite god mat.

  1. Ganska mycket, tydligen! Det var ett jäkla skrikande och hoppande på tre ben när det hände, men det gick över fort. Ska köpa lågkalorimat till honom som straff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.