Ny asfalt och buller!

Det där hålet i gatan som grävdes i somras för att dra nya fjärrvärmeledningar har äntligen, så här efter ungefär fyra månader, blivit tilltäppt och fått ny asfalt! Nu stör det ju inte så jävla mycket om det bara är så att det var ett hål i gatan någonstans, men det var hål precis vid vår parkering. Det har potentiellt varit ett problem, när de tar bort den alldeles för lilla infartsrampen varje dag.

Och så bullret, så klart. Det har inte varit så farligt för min del, förutom när de har kört med maskiner som plattar till grus, eller lassat av grus med grävskopa från en lastbil. Då hörs det in, till och med i våra nya och välisolerade hus. Tvärs över gatan har det nog varit riktigt illa, för det är hus från 50- eller 60-talet när området byggdes. Såg ju en snubbe därifrån skälla på en kille som blåste löv, i tron om att han hörde till gatuarbetarna. Idiot.

Hål i gatan. Byggnadsarbeten. Nu har hålet fått asfalt!

Så här såg det ut fram tills för några dagar sedan, men nu är alltså gatan öppnad för trafik igen. Det har inte kommit någon asfalt på trottoaren ännu, men det händer nog väldigt snart. Sen fortsätter de på en annan parkering en bit bort. Det ska bli skönt när de är färdiga och åker härifrån för gott, för de blockerar gatan helt när de jobbar. Taxin (och självklart alla andra) kommer inte fram ibland, utan får åka runt hela området. Tur att de blev färdiga precis utanför i alla fall, för hur kul hade det varit om det hade hunnit komma ett par decimeter snö innan de fick på någon asfalt? Nej, inte alls. Snabba på och försvinn nu, tack.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/11/ny-asfalt-och-buller/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.