Färdtjänst påfyllt. Alltid något.

På tal om Färdtjänst nu på sistone, de har förresten fyllt på med mina arbetsresor nu, så jag är fri att åka och göra andra saker också. Inte i någon väldigt stor mängd, eftersom man max får 198 resor per kalenderår (plus arbetsresor). Det räcker inte långt. 99 resor fram och tillbaka, knappt två i veckan kan man göra. Går man hos en sjukgymnast en eller ett par gånger i veckan, åker och handlar någon gång, och dessutom vill träffa en vän någon gång då och då, eller varför inte till läkaren för att man faktiskt är sjuk och behöver Färdtjänst, då är det extremt snålt med resor. Ibland funkar det ju väldigt dåligt också…

Man måste spara och snåla på dem, så att de räcker året ut. Det ska gå att ansöka om extra resor om de tar slut, men jag har hört från många medresenärer vid samåkningar att de inte blivit beviljade några. Är man under 25 får man obgränsat med resor, men vad är det för skillnad om man är 25, 27 eller 30? Dumt.

Färdtjänst Stockholm logo

Jag jag ju opererat mig och legat hemma sjukskriven i långa perioder, så för mig har de aldrig tagit slut – men det har varit väldigt nära ändå. Och nu börjar det bli dags att ansöka om Färdtjänst för en ny period. Sist sa handläggaren att det var konstigt att läkaren bara skrev för ett år i taget, så nu ska jag be om åtminstone en treårsperiod. Då slipper man den där jävla processen ett par gånger, i alla fall…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/fardtjanst-pafyllt-alltid-nagot/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.