Veckans minus, vecka 2

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan har faktiskt varit riktigt bra, men med ett stort undantag. Veckans minus går till SJ och Trafikverket. När det blir förseningar i tågtrafiken och man ansöker om ersättning för resegarantin, så avgör Trafikverket om det är SJ eller något annat som har orsakat förseningarna. Är det inte SJ, så får man bara tillbaka hälften av vad biljetten kostade, trots att man förutom hela biljettpriset tvingats betala för att ta sig dit man skulle på annat sätt. Och var skickar man den räkningen? Ingenstans, för det får man ingen ersättning för. Annat tåg och sju mil med bil blev det för mig, tack så mycket.

Pengar, mynt och sedlar

Jag ansökte om ersättning för en resa jag gjorde i början av augusti, och den här veckan, nästan ett halvår senare, fick jag svar. Jag skickade en förfrågning till SJs kundservice i början av december och undrade hur lång tid det skulle ta, och nu, alltså en månad senare, har de svarat. Visserligen fick jag en ursäkt, men att det ska ta en hel månad att få svar på en vanlig fråga via e-post från kundtjänst på ett skitstort bolag är helt förkastligt. Två usla saker i ett, liksom. Veckan minus hamnar hos Trafikverket som bedömer och inte ersätter, och SJ som inte svarar på mail inom ens i närheten av en rimlig tid.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/veckans-minus-vecka-2/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.