SJ-följetongen

Alltså, den här följetongen angående SJ och min reseersättning börjar bli löjlig. I går morse skrev jag ju om svaret jag fått, att de bad mig ansöka om resegaranti ytterligare en gång, och så talade de om för mig att:

Såvitt jag kan se har en insättning på X kronor i restidsgaranti till ditt angivna kontonummer gjorts. Denna insättning borde vara synlig på ditt kontoutdrag inom de närmaste dagarna.

Okej, bra, tänkte jag. Eftersom jag är nyfiken och gärna vill veta hur det har kunnat bli så in i helvete fel hos SJ, så svarade jag med en fråga:

Hej!

Så insättningen är gjord nu i dagarna? Hur kommer det sig att den inte gjordes då ärendet var handlagt den 6 september, och hur kommer det sig att jag blivit meddelad om att allt var färdigt trots att jag inte hade fått och inte skulle få någon ersättning, om jag inte kontaktat er igen?

Klockan sex i morse fick jag ett till mail från SJ där det stod:

Vi ber om ursäkt för felskrivningen. Du fick besked om att vi återbetalar X kronor den 9 januari. Insättningen gjordes då på det angivna kontot. Pengarna ska ha funnits på ditt konto inom 3-5 bankdagar därefter.

Men se, det stämmer ju inte alls. Beskeded jag fick den 9 januari lät så här:

Vi ber om ursäkt, ditt ärende handlades den 6 september men vi har missat att skicka svaret på mailen, vi har nu skickat mailet och beklagar verkligen dröjsmålet. Du har sökt ersättning i form av ett värdebevis för resan här nedanför, men förseningen orsakades till största del av en annan part än SJ. Vi ersätter dig då med kontanter, enligt branschstandard. Tåget försenades i huvudsak pga problem i den övergripande styrningen av tågtrafiken.

Tåg. SJ och ersättning för resegaranti verkar gå dåligt.
Alltså mailade jag tillbaka och påpekade det, och inkluderade en skärmdump från mitt kontoutdrag från den 4 augusti då resan gjordes, fram till i dag. Då fick jag ett nytt svar, samma dag (smått otroligt), och det lät helt annorlunda.

Vi beklagar att du inte har fått dina pengar har nu dubbelkollat med paynova som gör återköpen åt oss. På grund av tekniska problem har din återbetalning inte gått iväg som den ska. Detta är nu gjort och du bör ha pengarna hos dig inom 1 vecka.

Det lustiga i det hela är hur de konstant har undvikit frågan jag ställt i varenda mail till dem:

Jag undrar fortfarande hur det kommer sig att ni har gett mig besked om att allt var färdigt den 6 september, när det inte var färdigt då, och fortfarande tydligen inte är det. Dessutom undrar jag vart jag ska vända mig för att ansöka om mina övriga utgifter i samband med den inställda resan.

Jag tror att det är fyra eller fem mail jag har skickat eller svarat på där den frågeställningen står med, och personalen som svarar på ärenden i kundtjänst på SJ har helt och hållet ignorerat den varenda gång. Hur jävla svårt kan det vara? Det är som att prata med en tegelvägg. Jag återkommer väl i ärendet om en vecka eller så om pengarna från SJ fortfarande inte har dykt upp…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/02/sj-foljetongen/

6 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanfebruari 5, 2014 kl. 19:19
  • Svara

  Vilka idioter!!! 🙁

  1. Det är ju inte några svåra frågor jag ställer, direkt. De har väl inte lärt sig läsa. 🙁

  • Dempafebruari 5, 2014 kl. 19:30
  • Svara

  Jag fattar inte hur du orkar, jag hade gett upp för längesedan. Jag pendlade med SJ till jobbet i över 4 år så jag kan säkert säga att det är precis så här de jobbar. De krävde t om att jag skulle åka till tågstationen och dra mitt pendlarkort för att få reseersättning TROTS att det stod på deras hemsida att tåget var inställt. Nä, tacka vet jag bilen.

  1. Haha! Jag har för mycket fritid och för lite pengar, antar jag! :mrgreen:

  • Åkefebruari 5, 2014 kl. 22:01
  • Svara

  nä du klara det här handlar varesig om för lite pengar eller för mycket fritid utan helt enkelt PRICIPER ,, ”rätt ska vara rätt”” och det finns ett fåtal kvar av oss som fortfarande håller fanan högt ,, jag tycker det här påminner extremt mycket om flra anra så kallade kundservicar jag mailat med ,, NOKIA(mobiltelefoner) tex sedan dom köpts upp av pyttemjuk ,, man kan ställa samma fråga genomgående i en hel BOK av mail och dom undviker konsekvent att svara enligt något annat än efter en färdigskriven mall ,, skulle tom tro att dom antnigen har snabbkommandon alt dessa rader färdigskrivena så dom bara behöver göra en copy/paste när mailen kommer

  och PRECIS samma sak sker om man mailat vilket amerikanskt företag som helst ,, du kan stolpa upp enkla frågor , numrera dom tom skriva ett färdigt konvolut med prickade rader så allt dom behöver göra är att fylla i svaren ,,

  nu har jag förvisso inte hållit på med det här mycket längre än 10 -12 år men tills dagens datum har jag ALDRIG fått ett komplett svar och då är det inga frågokunvolut på 40 frågor utan snarare 4-5 stycken ,,, så vad händer då när man får svaret på dom 4 frågorna man ställt i mailet och det returneras med en eller maximalt två frågor besvarade ,, jo självklart sä vänder man mailet igen med dom retrerande frågorna och sen beklagar dom sig för att ha så hög belastning på inkorgen .. GISSA VARFÖR ?? och som sagt det här sprider sig mer och mer till Sverige ,, kodordet är ansvar ,,, INGEN är berädd ge något rakt svar och ta ansvar för vad som sker ,, sen om dom är förhindrade att göra det eller inte är sen en helt annan fråga

  1. Ja, så är det definitivt! Ibland undrar man om personalen i kundtjänst blivit drillade att helt undvika obekväma frågor eller att strunta i att svara på dem, så att den som frågar kanske tröttnar till slut!

   De här fyra mailen jag har fått och skickat de senaste två dagarna har alla kommit från olika personer, och ingen av dem har varit läskunnig eller haft lust att svara. Mystiskt. Och konstigt att jag fortfarande, i februari, inte har fått några pengar trots att de sa att det var färdigt den 6 september…

   Hehe, 10-12 år! Jäklar, då inser man hur svårt det kan vara! Det finns inget ansvar bland myndigheter och många företag i Sverige. Inget tjänstemannaansvar, ingen som är skyldig, och det är ingens fel. Det blir alltid bara en jävla massa fel som drabbar oss konsumenter. Jag tänker i alla fall fortsätta fråga, men jag förväntar mig inte något svar. Och så skiter jag i hur obekvämt det är för dem. 😉

  • Nya regler för ersättning av SJ -april 30, 2015 kl. 17:23

  […] lika lång tid på sig. Om de inte helt och hållet sjabblar bort ansökningar som de gjorde med min – de ljög dessutom om […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.