Skoter!

I går morse åkte älskaren R iväg tidigt som fyfasen för att köpa en skoter! Ingen snöskoter, utan en moppe-skoter (fast det är egentligen en motorcykel). Han har tänkt att han ska åka fram och tillbaka till jobbet på den där för att bara betala en fjärdedel av soppakostnaderna – om ens det – och kanske smita förbi en och annan bil i bilkön när det är rusningstrafik.

Jag ville självklart ut och köra, så jag laddade upp med extra smärtstillande så att jag blev sådär lite lagom mosig. Det var punka på den, så han började med att byta slang, medan jag stod bredvid och frågade hur lång tid det skulle ta. Hade verkligen sett fram emot att köra lite! Det är en ganska liten skoter, men man ryms två på den, och jag kan köra den när han är ute och träningscyklar bara för att kunna följa med. Superenkel, knallblå, och på bilden med ett hjul för lite.

Blå skoter, Honda

Spöregnet kom och gick under dagen, men det rätade upp sig under eftermiddagen och vi kunde ta en sväng. Han fick lära mig hur den funkade först, för jag har aldrig haft nån moped eller ens provkört en. Men kan man cykla, kan köra bil och kan trafikreglerna så går det ganska bra att puttra runt på småvägar runt sommarstugan. Jag hade skitkul, han var säkert en aning orolig.

Om vi ska någon längre sträcka än runt omkring här så får han skjutsa mig, för det var inte helt obekvämt ens att sitta två på den. En stund i alla fall. Trillar jag omkull dör jag väl, men då har jag säkert haft kul i alla fall. Jag har min snygga hjälm som inköptes för åtta kronor, men som sedan inte blev så snygg när R fick för sig att göra fartränder på den. Korsett eller ryggskydd är nog ett måste för min del, liksom handledsskydd. Vrooom!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/06/skoter/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.