Insektsbett överallt!

Det verkar ha blivit en explosion av myggor, bromsar, knott och diverse hästflugor när det har varit så varmt ute ett tag. Det märks på mina ben, särskilt vid fotknölarna, men även på låren. De jävlarna äter upp mig. Jag har insektsbett lite här och var, och därmed även stora röda och kliande bulor och bölder. Kul. Älskaren R säger att det hör till sommaren, men jag skulle verkligen föredra om de höll sig borta året runt. Eller i alla fall inte bet mig.

Jag är nämligen rejält överkänslig mot insektsbett. Det verkar inte spela någon roll om det är en mygga eller en broms som tar en tugga av mig – det blir ändå en stor röd och svullen böld som kliar i två veckor. Jag har faktiskt aldrig blivit stungen av en geting – vad jag vet. Förra sommaren fick jag något som skulle ha kunnat vara ett getingstick, hela armen var svullen och i några minuter gjorde det så ont att jag trodde att jag skulle svimma. Jag är ju inte direkt ovan vid smärta heller, jag går ju ändå på morfindiet, och har gått med en fraktur på korsbenet och diverse akuta diskbråck i flera dagar.

Getingstick? Instektsbett.

Det var hemskt. Ibland käkar jag receptfri allergimedicin som ska lindra insektsbett också, men jag kan inte påstå att jag märker någon större skillnad i mer än några timmar. Som tur är har jag ju ortoser på nätterna, och med handstödet är det svårt att klia. Annars kan jag vakna och har kliat i sömnen, och då blir det ett sår som aldrig läker. Som vanligt. Nej, insektsjävlar, håll er till blommorna. Och om ni måste stickas kan ni väl i alla fall attackera någon annan än mig?!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/insektsbett-overallt/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petteraugusti 13, 2014 kl. 11:40
  • Svara

  Då ska du se mina spinkiga ben efter att jag bjudit på middag för myggorna. Myggbett hos mig genererar bölder som får lepra att blekna i jämförelse. 😀
  Inte blir det bättre av att det kliar så in i helsike. Det är ingen vacker syn och så frågar folk varför jag använder strumpbyxor. Hahahaha……

  Märkligt att ett myggbett ger större märken och mer irritation än ett getingstick. Frågan är även varför blåmärken och just insektsbett syns i evigheter på mina ben när jag har ett fantastiskt gott läkkött.
  Någon som vet? Sår på överkroppen läker på en förmiddag medan benen har ruvor i eoner.

  Bitande insekter klarar jag mig utan. Det finns andra som kan bjuda på blodet.

  1. Hahaha! Kan det ha något att göra med att det saknas isolering på pinnarna där nere närmast marken? Även om du är smal i övrigt kanske benen är smalast? Mina myggbett som kom för fyra veckor sedan syns knappt längre. Resten får hänga med ett tag till…

  • Petteraugusti 13, 2014 kl. 12:00
  • Svara

  Det kan förvisso vara en kombination. Avsaknaden av isolering borde ju innebära dåligt med föda för myggorna men samtidigt även skapa en grogrund för dålig återhämtning.
  Med tanke på mitt låga blodtryck så blir jag ju även yr efter ett myggbett. 😀 Kanske inte så konstigt att kroppen får jobba på att återställa utseendet efter en myggattack.

  Ändå lite märkligt att det är skillnad på återhämtning på olika sidor om ekvatorn. Hmmm….

  Jag säger som du: Resten får hänga med. Till slut syns det inte längre.

  1. Haha! Mygg och knott kan ju ha ihjäl en älg om de är idoga nog, så det är bäst att du passar dig. Eller gå runt i våtdräkt. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.