Veckans minus, vecka 34

Varje vecka delar jag ut veckans minus här på bloggen, till något otrevligt eller tråkigt som har hänt under veckan, eller något jag verkligen ogillar. Jag är ju bra på att klaga på så mycket skit, så varför inte utse det värsta varje vecka? Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som varit riktigt dåligt under veckan.

Den här veckan är det ju inga som helst tvivel om vad som får veckans minus. Min dom från Förvaltningsrätten, som de avslog med en undermålig motivation som tyder på att de varken har läst informationen jag har förmedlat, och inte heller kontrollerat uppgifterna. Hade de gjort det, eller kanske till och med bara det ena eller det andra, så borde det inte vara något snack om saken. Jag håller ögonen på forum och grupper med människor som har Ehlers-Danlos syndrom, och det finns många som har betydligt mildare varianter av sjukdomen som får den allra högsta nivån av handikappersättning. Men jag får inte en krona.

Ansökningar till Försäkringskassan. De vill att jag ska bifoga en del papper...Veckans minus.

Att beslut från myndigheter är så godtyckliga borde också få veckans minus. Och att Förvaltningsrätten, som ska stå på den lilla människans sida, faktiskt inte ens har tagit del av informationen jag bifogade i min överklagan, och inte heller kontrollerade de fakta jag förmedlade, det gör mig ledsen. Om de ändå hade läst (eller förstått) informationen och baserat ett beslut på en vettig grund hade det inte varit något snack om saken – då hade jag inte varit berättigad till någon ersättning. Men lagtexten säger att jag är det, och jag får den ändå inte. Veckans minus. No joke.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/08/veckans-minus-vecka-34/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: