Cymbalta får mig att må dåligt

Jag mår inget vidare av den där medicen jag provar igen, Cymbalta. Har som sagt har den en ganska lång period tidigare, och då mådde jag dåligt hela tiden. Det var mest huvudvärk och illamående då, och det är det nu också – men nu även med yrsel och extra trötthet. Jag känner mig åksjuk hela tiden, och har svårt att fokusera blicken på något. Somnar sittande, måste ta flera extra små tupplurar, och orkar knappt skriva ett jävla blogginlägg utan att behöva vila efteråt.

Tänker försöka ge det ett veckor, för det tar tid att vänja sig vid Cymbalta. När det används mot smärta som i mitt fall (det fungerar även mot ångest, men då verkar det inom två veckor) kan det ta upp emot två månader innan man känner sig bättre. Om inte biverkningarna lägger sig inom ett par veckor vet det fasen hur jag ska göra. Jag pallar inte, jag är redan multisjuk, och känner mig nu som en sjösjuk, lobotomerad och febrig fotboll. Uppblåst, ont i magen, torr i munnen.

Mediciner, piller, smärtstillande

Jag förstår självklart att hon ordinerade medinen igen, och det är ju inte första gången läkare föreslår det. När jag läste bipacksedeln förstod jag inte riktigt hur det kom sig att jag fick den trots att det kan bli problem om man tar läkemedel som kan ge upphov till dåsighet (starka smärtstillande och bensodiazepiner), och så står det en varning om man tidigare har haft kramper eller har haft blödningsstörningar och lätt för att få blåmärken.

De är ju klassiska EDS-symtom, så jag ska ändå ringa vårdcentralen i dag och försöka få en telelfontid med läkaren för att kolla. Vet inte om hon hade koll på det, så det är bäst att fråga. Och så har hon ordinerat att jag ska käka skiten på morgonen, men jag tänker höra om jag inte kan få ta dem på kvällen i stället och kanske sova bort det värsta. Gillade inte Cymbalta förut, gillar det inte nu. Men om det inte är direkt farligt – vilket jag ska be henne ta reda på – så ger jag det ett par veckor. Inte mer, det går inte.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/09/cymbalta-far-mig-att-ma-daligt/

10 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Katja on september 30, 2014 at 09:44
  • Svara

  Det låter ju inget vidare alls 🙁

  1. Nej 🙁 Väntar på telefontid med läkaren. En timme efter att jag tagit dem börjar eländet, och det står att jag ska ta dem på morgonen. Ska höra om det går att ta dem på kvällen så att jag kanske kan sova bort det värsta!

    • Katja on september 30, 2014 at 10:05
    • Svara

    Förutsatt att du kan somna så låter det ju bättre isf, hoppas det löser sig.

    1. Ja, jag tror att det kan bli bättre – jag kan knappt hålla ögonen öppna på dagarna!

  • Jörgen on september 30, 2014 at 09:54
  • Svara

  Hej.

  Jag stod inne på mitt rum och skrek: ” Nu kommer polisen och tar mig.”
  i två timmar! Kul biverkan

  1. Ja, riktigt så illa är det inte för mig av dem här, jag blir bara sjuk. Däremot när jag åt Lyrica, då hade jag riktiga hallisar och var förföljd överallt, det var saker på gardinerna som rörde på sig och stora svarta vålnader som åkte in i min mun och in i kroppen… 🙂

    • Katja on september 30, 2014 at 10:06
    • Svara

    Men usch! :O

   1. Det blev inte så långvarigt. 🙂 Det var konstiga djur ute när jag körde bil, då slutade jag med dem! Men usch, vad läskigt det var!

  • scytale on september 30, 2014 at 17:03
  • Svara

  Har du testat saroten ? Jag har nån slags odiagnosticerade neurologiska problem som bland mycket annat ibland ger upphov till fruktansvärda smärtor i hela höger sida av ryggen med utstrålning i ben och arm. Inga diskbråck. I alla fall fick jag saroten att ta till natten. Och det gjorde att jag fick sova riktigt gott utan att ha ont.

  1. Det har jag aldrig fått prova! Ska skriva upp det på listan om det går helt åt skogen med Cymbalta. Tack för tipset!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.