AKO chok

Nu har jag hittat AKO chok i godishyllan också – närmare bestämt bland lösviktsgodiset för 7,90 kronor hektot (inte 35 kronor som på ROOM). Det var det ju värt, så jag köpte några stycken för att prova. För ett tag sedan skrev jag ju om AKO mint, och hur de inte alls motsvarade mitt minne av hur de smakade, men de här var riktigt goda!

AKO chok kola med smak av mintchoklad. AKO kola.

AKO chok smakar inte bara choklad, utan det är mintchoklad, precis som jag hade för mig. Halva är vit och halva är brun. Tyvärr var de också en aning för mjuka, jag tycker att kolor ska vara sega så att de inte bara försvinner i munnen. Men smaken var bra! Precis som jag kom ihåg från barndomen. Det är ju inte direkt något vuxengodis, för det smakar ju egentligen mest socker, men jag är en gottegris.

Kommer jag att köpa dem igen? Kanske några stycken, någon gång. Fruktvarianten av AKOs kolor lyser fortfarande med sin frånvaro, men jag har för mig att jag inte gillade dem särskilt bra ändå. Ingen förlust om de inte kommer tillbaka, med andra ord. Ska man äta kola med fruktsmak, då är det Fox citronkola som gäller och ingenting annat. Jag gillar verkligen kombinationen choklad och mint, så jag är ganska nöjd med mitt fynd! Men varför heter de chok och inte mintchoklad?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/ako-chok/

15 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Har inget svar på frågan, men erkänner att de är mina favoriter! Fast dessvärre får jag låta bli dem nu eftersom kola ofta betyder tandläkarbesök för min del 🙁

  1. Det är ju nackdelen med kola, men de här var så mjuka att de nästan föll sönder i munnen! Det är helt omöjligt att suga på en kola, de ska tuggas, så försiktighet råder tyvärr. 🙁

  • Jörgen on oktober 16, 2014 at 14:07
  • Svara

  Usch på dig! Nu måste jag ju både duscha och åka handla smågodis. Gillar sötsura bäst! Och vad vågen visar? Ja…jag blundar med ena ögat

 2. Sötsura är bra! Smågodis är bra! Man blir glad av godis. Är man glad mår man bättre! 🙂

   • Jörgen on oktober 16, 2014 at 15:43
   • Svara

   Okej – Försöker en gång till. Mycket intelligent av våra folkvalda att inte höja bidragen till oss fattiga sjukpensionärer. 1995 var grundbidraget till bilstöd 60.000:- Nu 19 år senare är det fortfarande 60.000:- Det beror på att bilarna blivit billigare.

   1. Åh, verkligen briljant. Allt som rör oss sjukpensionärer verkar ha fastnat i pengavärdet för 20 år sedan!

  • Jörgen on oktober 16, 2014 at 15:20
  • Svara

  Så – tack så mycket

  • Jörgen on oktober 16, 2014 at 15:23
  • Svara

  Precis skrivit ett bländande inlägg. Men vart tar de vägen ?

  1. Bra fråga – jag har inte sett något?

  • Jörgen on oktober 16, 2014 at 15:48
  • Svara

  Och pga av att bidragen inte höjts alls så snusar jag ju mindre. Och godiset har jag heller inte råd med så mycket. Detta är ju helt bländande: Befolkningen blir ju smalare och friskare! Så nu tänker jag skriva till våra kära folkvalda att de skall sänka bidragen.

  1. Det låter ju utmärkt! :mrgreen:

  • Jörgen on oktober 16, 2014 at 15:56
  • Svara

  Känner mig lite deppig och vilsen…Jag har nämligen ingen Webbplats.

  1. Du kanske kan starta en blogg där du publicerar dina verk och lite tankar? 🙂

    • Jörgen on oktober 16, 2014 at 18:49
    • Svara

    Ja – kanske det. Vet inte hur man gör? Kostar det ngt ? Har fullt upp med min FB-grupp och Poeter.se…Det bästa som jag skrivit ca 150 dikter och noveller försvann i en hårddiskkrasch för 7 år sedan. Tur att min systerdotter var här o tröstade mig då. För gammal o trött för att återskapa något sådant. Du ser jättefin ut i ditt hårspänne

    1. Tack! En liten blomma livar upp litegrann.
     Det är gratis att starta en blogg, det enklaste är att göra det på WordPress (som jag också använder): https://sv.wordpress.com/
     Själva skrivandet är precis som att skriva i Word, och om man vill kan man leka med olika teman för hur sidan ser ut och sånt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.