Massage och intyg

I går var jag hos Dr. Feelgood assistent för en rejäl massage av rygg och axlar. Fantastiskt skönt, som alltid. Hon mjukar upp lederna i armar och höft lite varje gång också, så att det värsta lättar lite. Det var så sjukt skönt med massage efter träningen, för det är trots allt ganska mycket armar i axelhöjd och sånt – på gruppträningen i alla fall. Inte optimalt kände jag efteråt, så jag får ändra på de bitarna till nästa gång.

Den gode doktorn var inte där, så jag ringde och frågade efter mitt intyg som han hade lovat att jag kunde hämta i går. Blev lite nervös när han inte var där, men han hade gjort en PDF av det och mailade det till mig under eftermiddagen – med en vecka tillgodo. Ett fantastiskt välskrivet intyg om vilken slags vård och hjälpmedel jag behöver och hur mycket den kostar varje månad (eftersom landstinget inte har något avtal med några vårdgivare som tillhandahåller sådant).

Så nu kan jag äntligen, efter nästan två månader, skicka in luntan som väger 650 gram (och består av tunna kopieringspapper) med mitt överklagande angående handikappersättning till Kammarrätten. Jag har lagt säkert 100 timmar på det, och jag kan bara hoppas att de tar upp ärendet, nu när jag faktiskt har bevisning som styrker det jag sagt hela tiden. Jag fattar inte hur både Försäkringskassan och Förvaltningsrätten kan strunta i att den vård jag behöver inte finns att tillgå inom landstinget, och ge mig avslag med motiveringen ”Vi har en god hälso- och sjukvård”.

Ansökningar till Försäkringskassan. De vill att jag ska bifoga en del papper... Intyg till Kammarrätten klart. Fick papperen efter massage i går!

Visst, om man har cancer eller bryter ett ben. Inte om man har en ovanligt svår form av ett sällsynt syndrom, det kan man väl nästan räkna ut utan att tänka efter? Jag har tidigare skickat in medicinska publikationer som styrker att massage och naprapati/osteopati har väldigt god effekt på min typ av smärta, och att till exempel styrketräning med sjukgymnast eller behandling hos kiropraktiker är rent ut skadlig för mig, men jag skickar det en gång till. Jag har skickat intyg om vilka hjälpmedel jag behöver, men det har inte hjälpt, och kostnaden för allt sånt och vård jag blev remitterad till i ett annat landsting blev 130000 kronor. Jag har sålt allt av värde för att inte vara sängliggande.

De lästes tydligen inte sist, men med lite tur, om Kammarrätten tar upp ärendet, gör folk där faktiskt sitt jobb och studerar allt material innan de avfärdar mina merkostnader för vård på flera tusen kronor i månaden med idiotiska svar. Håll tummarna, nu har jag gjort allt jag kunnat. Mina 7950 kronor i månaden räcker inte till den vård jag behöver. Vill du hjälpa mig med smärtlindrande behandlingar tills vidare? Klicka på ”Donate” i menyn till höger.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/10/massage-och-intyg/

2 kommentarer

    • Tairzhan on juli 16, 2016 at 22:09
    • Svara

    Hej,
    Jag skulle vill gå till massage kurs för att jag vill skaffa massage intyg.

    1. Det låter som en bra idé! Tyvärr vet jag inte var det är bäst att göra detta, men jag hoppas att du hittar någonstans som passar dig!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: