Fel, autokorrekt!

Autokorrekt, funktionen som rättar till orden trots att man knappt har en bokstav rätt ibland, kan verkligen även klanta till det då och då. I går när vi var och storhandlade på kvällen hade jag som vanligt skrivit en handlingslista i antecknings-appen. Det var inte ett enda stavfel i den där listan, det kan jag garantera, men ändå så ville autokorrekt-funktionen vara med och jävlas.

Autokorrekt skriver fel. Det heter te, inte té.

Va!? Té?! Det finns för fan inget som heter té på svenska! Blev autokorrekt sur för att min lista redan var perfekt, eller varför måste den ta ett helt ordinärt svenskt ord och ”korrigera” det till något felaktigt? Det finns ju mängder med sidor och roliga bilder om man söker på till exempel ”autocorrect fail”, främst pinsamma saker som har skickats till helt fel person, eller att en person gång på gång råkar skicka samma ”korrigerade” ord som gör att det blir helt galet.

En del är lite lustiga, men jag har aldrig någonsin tidigare, varken på svenska eller engelska, sett att autokorrekt-funktionen försöker rätta ett korrekt stavat ord till något helt felaktigt, då blir jag fan i mig sur. Särskilt när det är just ordet te också, som jag tidigare stört mig så mycket på. Nej Apple, hur fixar ni såna här saker? Det kan väl inte vara tänkt att folk ska rapportera felaktigheter någonstans? Och hur kan man skriva ett ord som bara har två ynka bokstäver fel?!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/02/fel-autokorrekt/

2 kommentarer

    • Farsanfebruari 2, 2015 kl. 21:51
    • Svara

    Apple är ju ofelbara. Deras stavning ÄR rätt. Därför finns det naturligtvis inget ställe att rapportera fel till.

    1. Så kan det faktiskt vara, men om jag har mer rätt, vad är jag då? Ett äpple?

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.