Perfekta ägg!

Jag köpte ju en äggkokare för microvågsugn i helgen när jag egentligen bara var på jakt efter bara en nål man använder för att göra ett litet hål i äggen med, så att de inte spricker när man kokar dem. Och förpackningens instruktioner ljuger inte, det blev verkligen perfekta ägg! Det är en liten behändig sak med plats för fyra ägg, och den är väldigt enkel att öppna och stänga. Ett måste för mig.

Jag provade med två ägg som var olika stora för att se hur det blev. Ett ägg var extra large, och ett var normalstort. Fyllde på med lite vatten, punkterade äggen, stängde in dem och maxade micron i sju minuter. Sen fick de stå och vila i två minuter, och båda äggen blev faktiskt riktigt bra! Det största ägget blev självklart en aning lösare i mitten än det mindre, men båda var precis som instruktionerna sa, ”medium”. Fast äggvita och med något lös äggula i mitten, men mest fast. Just så som jag vill ha dem.

Äggkokare från Joie. Perfekta ägg!

Jag äter ofta ägg i stället för en lunch eller en lättare middag, så jag tror att jag kommer att få stor nytta av den. Inget att diska, ingen platta på spisen att hålla koll på, och framför allt; inga spruckna ägg. Den kostade 159 kronor, men det är inte direkt någon raketforskning bakom strukturen så det går säkert att hitta ännu billigare varianter om man köper den någon annanstans. Jag är väldigt nöjd!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/perfekta-agg/

5 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanoktober 27, 2015 kl. 14:06
  • Svara

  Ägg i Micro… Verkar intressant!

 1. Potentiellt spännande!

  • Aina Keijseroktober 27, 2015 kl. 17:17
  • Svara

  Hej igen Klara!
  Så roligt att mikro-ägg-kokaren fungerar så bra – nu ska den upp på min önskelista!
  Härligt, du fick ett tips av mig och jag fick ett ännu bättre tips av dig! 🙂
  Var det Clas Ohlson som säljer dem? (Äsch, ska titta på ditt inlägg om det så får jag svar.) Mitt minne är bra men kort, hehe.
  Ägg är jättenyttiga, innehåller massor av viktiga näringsämnen – och goda är de oxå! 🙂

  1. Ja, jag älskar ägg! Jag kikade efter en nål på Clas Ohlson, men de sålde inga separata. Jag hittade den här, av märket Joie, på NKs köksavdelning för 159:-. Det fanns dock en ännu större för upp till 7 ägg på Clas Ohlson, och den kostade 199:-. 🙂

  • Aina Keijseroktober 27, 2015 kl. 17:19
  • Svara

  Aha! Det var på NK. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.