Saker jag gillar, del 1

Det finns många saker jag gillar, små eller stora och ibland ganska betydelselösa, men som antingen piffar upp vardagen lite, bara är fina att se på eller fyller en funktion. Här kommer inlägg nummer ett om saker jag gillar: Min råsaftcentrifug.Råsaftcentrifug, göra juice av frukt och grönsaker. Saker jag gillar.

Den gör juice av i stort sett allt, och jag prövar i stort sett allt, oavsett hur konstigt det än är. Favoriten består av apelsiner, fryst mango och hallon, men oftast kör jag en apelsin, ett grönt äpple, en morot och lite ingefära. Ungefär allt nyttigt man kan tänka sig, i ett glas. Visst är det socker i juice, men det är det i mjölk också.

Juice på apelsin och hallon från råsaftcentrifug. Saker jag gillar.

Av de lite mer udda varianterna är det nog lökshots som är värst hittills. Har gjort den till fest vid ett par tillfällen, och alla känner sig mer eller mindre förgiftade i en kvart efter att ha druckit av den. Väldigt märkligt, men väldigt roligt. Och om man inte provar så vet man inte hur det är.

Lökshots, nypressad juice från lök och vodka. Fest. Saker jag gillar.

Jag fick min råsaftcentrifug i present för nästan ett år sedan, och den kommer att gå varm i vinter. Nu börjar det äntligen bli säsong för apelsiner igen, och jag tänker njuta av nypressad juice så ofta jag orkar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/saker-jag-gillar-del-1/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Jungfrumammanovember 26, 2015 kl. 23:51
  • Svara

  Lökshots låter väldigt intressant måste jag säga. Bara ordet ”lökshots” gör nog tyvärr att jag inte skulle kunna svälja 😀 :D. Men Ingefära är helt klart tummen upp!

  1. Nej, det tog verkligen emot när man kände doften, det var verkligen som gift! Hade aldrig kunnat tänka mig att vanlig lök kan smaka på det sättet! 🙂

  • Anonymfebruari 9, 2016 kl. 16:44
  • Svara

  Råsaftcentrifug! Tack för påminnelsen! Ska inhandlas om pengar finns någon gång. 🙂 Har tänkt länge på det.

  1. Det är en av mina absoluta favoritägodelar!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.