Jäkla pizzakit!

Sist jag handlade mat köpte jag ett pizzakit från Coop – alltså en färdig ihoprullad pizzadeg och en burk tomatsås, så det bara är att lägga på valfri topping och grädda. Det har varit den enda sortens pizzakit som har kommit i en vettig förpackning som man kan klippa upp, och som har ett bakplåtspapper inrullat i degen. Men inte nu. Icas variant är alldeles för oljig, och varianten från Pop! Bakery by Sara Lee exploderar när den jäser en aning i rumstemperatur – ni kan läsa om mina usla men smått lustiga erfarenheter med det kitet här.

Hur som helst, jag fick inte upp det, för de har gjort om förpackningen till precis en sådan som Sara Lee använder. ”Riv av papperet som går runt rullen”. Ok, det hände inte ett skit. Vred och bände så mycket jag orkade på papprullen, men det hände inget. Nähä. Tog fram en konservöppnare och försökte klippa upp ena änden, de har metallsidor nu för tiden. Det ända som hände var att det vällde ut lite deg, men jag fick inte bort metallen och degen var lika instängd.

Jaha. Tog fram kniven och försökte skära längs med skårorna i pappen. Hände inte ett skit. Bankade på rullen med en skärbräda som låg i närheten. Hände inte ett skit. Vid det här laget hade jag jääääkligt ont i händerna, så jag tänkte ge upp om inte nästa grej funkade. Lade rullen på skärbrädan och hela grejen på golvet, och tryckte till långsamt med foten, och liksom lade min vikt på den. Då först släppte pappen i skarven, och det gick att dra ut degen.

Pizzakit från Sara Lee

Det var ju ändå bara en jävla klump av alltihop innan jag fick ut det, eftersom det inte var något papper inrullat i degen, så jag fick ju dra ut den och platta till den så gott det gick sen. Och vid det här laget fanns det inte någon chans att jag orkade skära något att lägga ovanpå pizzan, det fick vänta i några timmar. Vilket jävla uselt pizzakit. Eller är det mig det är fel på? Jo, det vet vi väl redan, men så här förbannat svårt ska det väl inte vara? Wrap rage deluxe.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/jakla-pizzakit/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Anonymfebruari 9, 2016 kl. 06:15
  • Svara

  Nej! Felet är att eftersom den tom jäser i förpackningen. Blä! Så har ju ”rullningen” som normalt är lätt att bara ta tag i kanten o rulla ut, även i dessa outsägligt urbota dumma konstruktion jäst i hop, så i värsta fall måste man fram med kaveln iallafall.. Hm det går inte o bära ned den till mangeln i tvättstugan?? 😛
  Så det är inte du som är fel även om du har EDS och därmed inte har den ork o kraft som andra har att hålla emot o dra i kanten.

  1. Det är typ bara en degklump inuti när man har lirkat ut den, så man får ju dra/kavla ut skiten ändå. Kommer inte in i föreningens tvättstuga men jag kanske kan köra över den med bilen nästa gång! 🙂

  • Ericdecember 20, 2017 kl. 16:19
  • Svara

  Det var en mardröm att få ut degen och inte blir det någon ny !!!! Det är en blicklös person som har kommmit på denna ide!!!
  Den är inte användbar.
  Ni kan testa att ta ut degen ur förpackningen
  när den har legat typ 1 vecka i affären.

  1. Ja, jag gör aldrig om misstaget att köpa den där sorten igen! Ibland är man för lat för att göra en egen deg och kör på genvägar som den där, och som så ofta lönar det sig inte… 🙂

  • Britt-Marie Bergströmjuli 4, 2021 kl. 17:41
  • Svara

  Jag gör inga fler köp av denna produkt, de blev en match som heter duga att få ut degen och väl på plåten var det bara att fixa till den så vi kunde lägga på tomatsåsen och de övriga ingredienserna👎

 1. Håller med, så himla dåligt förpackad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.