Nakenbilder i mobilen

Apropå det där med att jag var tvungen att fixa bilder i förmiddags, och det där med att skriva ut bilder direkt från telefonen – jag fattar inte varför folk sparar nakenbilder i mobiltelefonen! Jag förstår inte riktigt varför man ens måste ha bilder på sin nakna kropp tillgängliga och med sig hela tiden. Visst finns det väl en del människor som plåtar sig själv och skickar bilderna till någon de gillar, men är inte det något av det dummaste man kan pyssla med? Får man senare någon sorts karriär i offentlighetens öga så är det väl snarare regel än undantag att bilderna kommer fram. Eller så hamnar de där alla vänner och bekanta kan se dem. För nakenbilder är sådant som de flesta mottagare sparar.

Kamera

Det är väl mestadels tjejer som håller på med att skicka sånt (förutom Lars Ohly och den lilla röda), och jag antar att det är en uppmärksamhetsgrej. Eller så har man inga andra kvaliteter, så man får bjuppa på sin kropp i stället. Men att ha bilderna i en mobiltelefon, hur tänkte man då? Det är väl ganska naturligt att någon gång i livet blir man av med sin telefon på något sätt – glömmer den, tappar den eller får den stulen – även om det bara är några minuter så kan ju stor skada ske. Tänk bara den gången man låter ”vännen” passa värdesakerna medan man går på toaletten eller beställer i baren, hur lätt det är att på grund av eget slarv ha gjort bort sig ordentligt.

För att göra bort sig är precis vad det är. Någon får för sig att lägga upp bilderna på Facebook eller skicka dem till sig själv, och förr eller senare kommer de fram. ”Offret”, som hade nakenbilder på sig själv, inte hade full uppsikt över dem och självklart får skylla sig själv, känner sig säkert kränkt och grundlurad. Jag vet inte ens varför man skulle vilja gå runt med nakenbilder på sig själv i kameran, är det så att man ska ta fram och titta för att beundra sig själv? Beats me.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2016/02/nakenbilder-i-mobilen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: