Skorna läcker

Det här regnet de senaste dagarna har fått mig att inse en grej, den hårda vägen. Mina skor, ett par höga svarta stövlar jag köpte förra hösten, läcker in vatten. Inte så lite heller, jag blir dyngsur när det är så här blött ute. Jag hade i och för sig inte förväntat mig så mycket mer, eftersom de kostade under 300 spänn, och har använts i stort sett hela vintern och våren, och även nu på sistone. Det är ju lika varmt på morgnarna nu, som det var på julafton. Det är inte okej att skorna läcker.

Vinterstövlar, skor, boots

Jag måste alltså satsa på att hitta något liknande i år, höga svarta stövlar, gärna med snörning eller några andra detaljer på. Och självfallet inte något som kostar mer än tusen spänn, herregud, jag är ju en fattig krympling. Ska försöka få med älskaren R i eftermiddag, efter att han har varit med sin herrklubb, och kika på lite skor. Han avskyr ju att gå i affärer, så det kommer inte bli enkelt, men jag kanske kan muta med något. Jag behöver egentligen inte gå och prova nu, jag vill bara ha hans åsikt angående vad som är snyggt eller inte, och så kan jag handla en annan dag. Det är väldigt obekvämt när skorna läcker in vatten, faktiskt…

Enligt honom är det snyggt om det är bekvämt, och tycker lika gärna att man kan gå klädd i en jutesäck, läs mer om det här. Jag håller inte riktigt med, men det är klart att jag måste ha bekväma skor, eftersom det gör ont att gå hela tiden även om jag är barfota. Det här med alltför billiga skor är inte bra, har jag märkt, även om min ömma fader rekommenderar sådana…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/skorna-lacker/

2 kommentarer

    • Farsanseptember 1, 2012 kl. 17:02
    • Svara

    Inte alldeles sant, bara när det gäller kläder. De ska kosta max 199:-. När min rygg var som värst för några år sen köpte jag dojer för över en långsjal.

    1. Aha! Jag har i alla fall hittat ett par för 549:-. Det stod mellan dem och ett par 1599:-, men de dyra var inte lika snygga. Dessutom fick jag 20% rabatt, så 439:- fattigare blev jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.