Tur och bra byten

Som tur var kom älskaren R hem ganska tidigt i går. Vi gick en liten promenad, handlade lite ätbart att ha till frukost, och spelade en omgång av vårt nya Monopol. Utklassade honom igen, och fort gick det också. Undrar vad det beror på, när det går så fort. Det måste väl till största delen ha med tur att göra, men han verkar liksom ge upp när det har gått fem varv och han inte har mer än vad jag har. Man kanske skulle börja tävla…

Monopol med kreditkort och elektronisk bank

Fredag, alltså. Lön, pension och barnbidrag för många, alltså kommer det att vara proppfullt på stormarknader och Systembolag i dag. Helt galet, att så många väljer att göra sånt i dag. En del har säkert inga pengar kvar, men då har man inte på Systembolaget att göra. Många handlar säkert en sån här dag av gammal vana, dels för att det är fredag och dels för att pengarna kommer. Men om man nu inte lever precis på marginalen, varför handlar folk på fredagar och lördagar? Det är ju värsta dagarna! Mest folk, mest trängsel, mest huvudvärk. Är det för att de måste köpa en massa onyttigt skit till myset?

Ja, skit samma. Handlar aldrig före klockan åtta, helst en tisdag eller onsdag. Då kan till och med jag gå omkring i en affär utan att bli nermejad, eller meja ner andra. Oftast. Jag ska i alla fall på middag hos min syster i kväll, och vi åker direkt efter R har jobbat färdigt. Hon ska få de vita skorna jag fick av “svärmor“, och mina föräldrar ska få domherren jag målade. Jag ska få en möbel, mat och vin. Mycket bra byte, måste jag säga. Vad ska du göra i kväll?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2012/09/tur-och-bra-byten/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Håller fullständigt med dig! Dock måste jag erkänna att det har skett en förändring i mig de senaste åren som har tryckt på “stressa inte knappen”.
  När vi inte lever på rutin förstår vi hurdant vi verkligen vill ha det. Lugnt och stilla! 🙂
  Helst undviker jag att gå i mataffärer om jag kan. Ber maken handla. Väljer jag att göra det så göra jag precis som du!
  Jag älskar att inte planera därför tar vi i familjen kvällen som den kommer. Något som vi definitivt kommer att göra är att äta popcorn och smaska på de kladdkakemuffins som jag bakade i morse! (aau duktig)
  Önskar dig en superfin dag och kväll! 🙂
  Kram

   • Klaraseptember 21, 2012 kl. 12:09
    Författare
   • Svara

   Precis! Lugnt och skönt är liksom normalläget kroppen strävar efter! 🙂
   Gud vad gott det låter! Jag hoppas syrran har gjort något smarrigt, så skönt att bli bortbjuden och slippa fixa själv! Tack detsamma Tammy, kram!

 2. Ja visst är det konstigt att på utbetalningsdagarna är det knökafullt med folk i alla sorters affärer. Själv undviker jag att handla sådana dagar men är jag av nöden tvungen att göra det så gör jag det innan kl 12 eller som du skriver, efter kl 20, i och för sej handlar jag alltid antingen före 12 eller efter 20. Mycket tid att tjäna på det 🙂 Kanske slutar många tidigt på fredagar o därför beger sej till affärerna då, kan ju vara så. Jag undviker det iallafall! Ha en underbar fredagskväll i lugnet 🙂

   • Klaraseptember 21, 2012 kl. 20:16
    Författare
   • Svara

   Ja, man tjänar verkligen på att handla i lugn och ro! Tack och detsamma!

 3. På lördagar är det mer begripligt att såna som jag handlar, för då är vi lediga. Men fredagar efter jobbet på Stormarknaden är min mardröm! Hemskt! Tur att vi brukar träffa en kul snubbe då att skratta med/åt! 😛

   • Klaraseptember 21, 2012 kl. 20:19
    Författare
   • Svara

   Ja, det är förståeligt! Tur man kan skratta åt det, och bra att man kan köra på folk.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.