Stan, snö och prylar

Det blev ingen tur till stan i går av diverse anledningar. Älskaren R var tvungen att åka till sina föräldrars hus och packa ihop saker, för det börjar bli dags för mäklare och den biten. Han åkte med det lilla röda tjeckiska härket och kom hem i en fullproppad minibuss. Vet inte var han ska göra av allt, för nu får tydligen inte ens mina saker plats i vindsförrådet. Hur ska han då få plats med allt det där? Men jag har inte fått några skruvar ännu. Djup suck. Han kom i alla fall inte hem förrän klockan fem, och då behövde han vila ett par timmar. Det där nästan-ryggskottet han har till och från är kämpigt för honom, stackarn.*

Hade ingen lust att åka själv, och dessutom regnade det mitt på dagen. Vi åt en sen middag och tog en liten promenad på kvällen i stället, och det var fantastiskt skönt ute! Nästan femton grader och ganska vindstilla, och det är snart november. Förra året så här års hade den första snön redan kommit, vräkandes ner i en jävla fart, men nu är det inte kallare än vilken augustikväll som helst. Om vintern ska vara så här mellan oktober och mars så tänker jag inte klaga ett enda dugg. Så här såg det ut förra året…

Årets första snö 2012. Det yr ner i stan!

I dag har R i alla fall lovat att ägna mig lite tid. Jag vill kolla på ett par saker på stan, och så vill jag strosa omkring och njuta lite av stadspulsen. Dricka gott kaffe, äta en dyr bulle, glo på folk och spekulera i vad de gör, helt enkelt bara se något annat än hemmets fyra väggar. I natt fick jag se insidan av ögonlocken en timme längre mellan klockan två och tre – fick du också det?

* Inte så mycket ironi som man kan tro.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/stan-sno-prylar/

1 ping

  1. […] faktiskt på någorlunda bra humör. Käkade frukost i godan ro medan älskaren R tömde bussen på prylar, och så vräkte jag i mig alla piller som om de vore popcorn. Redo för en dag på stan! Åkte vid […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.