Muffins som inte blev helt rätt

Vi bakade muffins här hemma häromdagen. Vi hade lagat mat tillsammans (efter den där potatisgratängen), och skulle slänga ihop en sats muffins till efterrätt när ugnen ändå var på. Sagt och gjort. Älskaren R mätte upp torrvaror i en skål, och rörde ihop de blöta sakerna i en annan. Jag hällde i alla kryddor – vi gjorde mina fantastiska pepparkaksmuffins. Smeten blev perfekt, R klickade ut den i formar utan att spilla, och vi slickade skedarna när det var klart. Mums!

Sen gräddade vi dem, och det luktade himmelskt. Tyckte att de såg lite konstiga ut när vi tog ut dem, men det är ju inte direkt första gången det händer. Ibland blir det översvämning,
Ibland tippar någon, och ibland blir de sneda. Inget att bekymra sig över, alltså. Så fruktansvärt fula är de ju ändå inte, särskilt inte om man skulle täcka dem med glasyr.

Pepparkaksmuffins. Muffins utan bakpulver...

De fick svalna lite, och sen provsmakade vi varsin muffins. Ehh, något stod inte helt rätt till. Jag hörde att han fick med alla blöta ingredienser (trots att jag inte stod bredvid just då), och jag hällde i kryddorna. Han mätte upp resten av torrvarorna i en skål, och smeten var bra. Men våra färdiga muffins var en aning kompakta… Efter lite tillbakatänk kom vi fram till att ingen av oss hade hällt i något bakpulver. Ju fler kockar, desto sämre soppa – men de blev goda ändå. Lite kompakta och degiga bakverk är väl sällan negativt!?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2014/01/muffins-som-inte-blev-helt-ratt/

2 kommentarer

    • Tofflanjanuari 14, 2014 kl. 18:31
    • Svara

    Ha ha ha! Underbart! Typiskt sånt som jag själv skulle göra om jag bakade. Jag brukar för övrigt försöka vispa grädde med degtillbehören till elvispen. Det går inget vidare… 😆 (Har gjort det TVÅ gånger och svurit över den jäääää…a grädden!..)

    1. Hahaha, det är ju fel på grädden i så fall! :mrgreen: Tur att det är god smak på dem i alla fall och att de inte är torra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.