Loppis i hagen

I går var det dags för en årlig loppis i hagen här ute på lantstället. Det brukar vara väldigt välbesökt, och passar alldeles utmärkt för ”svärisarna” som håller på att tömmer ett hus. Jag har ju flera gånger gått igenom förråden i jakt på fina vaser (med väldigt lyckat resultat!), burkar, glas, porslin och pryttlar, och det som ingen av oss vill ha åker till loppis eller säljs på Blocket.

Förra året fick de en hel del stora saker sålda, men i år hade de mest mindre prylar, som en miljard teserviser eller någon knäpp rottingmöbel. Förra året var älskaren R inte här när det var loppis, men i år var han det. Så vad gjorde han? Jo, han gick helt enkelt dit innan det började, medan de höll på att ställa upp sakerna, och snodde tillbaka ett par saker. Bland annat en vas jag tittat på, men inte ville ha. Den tog han tillbaka för att han trodde att jag ville ha den. Som om jag inte kollat innan… Men han köpte faktiskt en sak till mig av någon annan också!

Motorcykelhjälm till mig inköpt på loppis för 8 kronor.

En motorcykelhjälm, som passade perfekt. Bra att ha när jag åker med, för åka själv lär jag knappast göra någon mer gång. Oj, jag välter med cykeln i lerigaste skogen, oj, jag orkar inte hålla emot. Oj, det var ett kärr under. Typ. Priset? Tio spänn.

Han hade inte förväntat sig att köpa något när han gick dit för att återta saker från sina föräldrar, så han hade bara åtta kronor med sig. Och det gick att pruta 20% på priset på hjälmen, så den följde med hem. Hans allra första loppis. Undrar om han faktiskt kan tänka sig att följa med på sådana framöver nu, efter det här fyndet?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/07/loppis-i-hagen/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterjuli 14, 2013 kl. 10:25
  • Svara

  Inte illa pinkat. Och svart är krukan. 20% rabatt på 10 spänn är affärer det. Bäst att kolla om den innehåller huvudlöss eller skabb innan du provkör den. 😀

  1. Det var det första jag gjorde, haha! Lite repig på ytan, men annars i mint condition!

  • Tofflanjuli 14, 2013 kl. 13:20
  • Svara

  Ha ha ha! Tur att han inte ska vara med i nästa vecka när jag ska rensa mitt förråd…

  1. Shhh!! :mrgreen:

  • Hjälm och fartränder -Arga Klaraaugusti 11, 2013 kl. 19:03

  […] apropå en hjälm jag nämnde i går… Det var ju så att R skulle rädda några saker som hans föräldrar hade […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.